Leto i kreiranje rituala

Svi volimo letnji period jer nam pruža mnogo energije, volje za kreiranje i druženja, a svakako nas osveži i vrati nama samima. Meni je leto izuzetno važno jer ga koristim da svoje ideje analiziram, dorađujem, radujem im se, slavim ih i posvetim im se u osami. U toku leta kreiram najbolje likove za moje romane, pišem kurseve i to sve nije ni slično onome što ti sada zamišljaš.

Bosonoga sam. Čupava i slana. Često budna u cik zore kada samo ptice i ja osluškujemo snove uspavanih. Leti sam najviše motivisana za sve one lenje faze uživanja koje me vraćaju meni samoj, ali sam i najproduktivnija. Provodim vreme u čitanju, sunčanju i upijanju svetlosti, podižem energiju na najviši nivo i ogledam se u neistraženostima. Često sam tamo gde me ne očekuješ i gde znam da te neću sresti. To ne znači da te ne volim, to samo znači da sebe volim više i da mi je leto sveto i preko potrebno za obnavljanje i putovanje unutar mene same.

Svakog leta se bacim na nove uvide i obnavljam neke porušene kule u meni. Često moj slani retreat znači da po mesec dana ne uključujem laptop, ali neprekidno žvrljam i dopuštam da mi more zapljusne beležnicu. Svesno pisanje od svih metoda koje sam isprobala, za koje sam se školovala i stekla sertifikate, najučinkovitije je. Biće uvek deo mene i deo svih interakcija u kojima se srećemo. Perom otključavam, pišem i precrtavam, sebi dopuštam i u sebe uranjam. Perom i tebe dozivam, a često te poguram da se iznenadiš.

Volim i sveta mesta. Manastire izgubljene u brdima, maslinjacima i tamo gde se po koje magare odmara u hladu jedinog drveta. Kad stignem, kao da sam na kraj sveta stigla, a istina je da sam tek na početku. Meni leta služe za molitve, one lične, za ljubav prema sebi (iz koje teče ljubav prema drugima), za odbacivanje nepotrebnog i viškova. Služe mi i za post, umni, duhovni i fizički. A uzemljenje mi je najdraže. Ne prestaje! Jednom davno, ne sećam se više ni ko me je prozvao bosonogom, kako su se prvi sunčevi zraci probili, zagrlila sam tlo. Od tad se verno vraćam koračanju ka sebi. Bosonoga, naravno.

Želim da i tvoje leto bude posebno i da mapa duše bude isrctana tvojom rukom. Ako te priziva nešto veće, intimnije i lepše, pridruži se zajednici inPoise i uroni u otkrivanje svog sopstva. Ponekad kroz građenje novih rituala, razumevanje misli, emocija i ponašanja, uklapanje vizija i soul kreacija stignemo na divno i neočivano mesto koje uvek nosi samo jedno – smisao.

Zbog letnje pauze neću držati redovne radionice ponedeljkom, ali ću ti se javljati s vremena na vreme.

Ako me primetiš u nekom oblaku, čuješ moj smeh dok putuješ redovima romana Put u središte duše ili ti se učini da me vidiš kako plešem po mesečini držeći pero fazana…nemoj me odati. Pridruži se ritualima, gde god da si.


Svesna žena je ona koja bira da živi svoju autentičnost i da mučenje i žrtvovanje zameni idejama, vizijama i radošću. Do sebe se ne stiže otporom prema životu već ljubavlju prema sebi. Ako si spremna da otkriješ šta sam kreirala kako bi i tvoje leto mirisalo na slatke plodove bosonogih šetnji i jutarnjih spoznaja kroz mindfulness, zaviri u online program. 

 

OTKLJUČAJ SVOJU PRIČU 2
(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Comment