O meni

Rođena sam u Srbiji 1981. godine i odrasla u predivnom Somboru. Celo svoje detinjstvo provela sam u čitanju knjiga i pisanju.

Uvek me pitaju kako je to napisati knjigu, ali ja i dalje nemam pravi odgovor. Pisanje ili jesi ili nisi.

Moja strast su sloboda, filozofija, mogućnost da putujem svetom i upoznajem ljude koji slede sebe, istinu i intuiciju. Nemojte se iznenaditi ako me ugledate negde kraj mora, čupavu i bosonogu kako likove novog romana kreiram baš po vama. Napisala sam dva romana, nekoliko zbirki priča i priručnik terapijskog pisanja za one koji biraju sebe. Oduvek me je privlačila ljudska psiha, ali je trebalo da prođe decenija kako bih krenula po nova znanja i po samu sebe.

Od 2014. u Majncu živim i stvaram, a u šumama Pfalz-a obnavljam energiju i organizujem retreat seminare, dok je kofer uvek spreman za moju ravnicu...

U Darmstadt-u sam završila studije za psihološko i poslovno savetovanje. Kao preduzetnica i psihološki savetnik radim po sistemskim principima. Član sam Nemačkog udruženja za psihoterapeute i psihološke savetnike i asocijacije za meridijansku terapiju. Moja specijalnost je prevencija mentalnog zdravlja.

U godinama koje su usledile, stekla sam mnogo iskustva o tome šta znači savetovati kompanije na način da zaposleni i menadžeri budu mentalno zdravi, efikasni i zadovoljni. Međutim, ponekad prevencija nije dovoljna i mi se ipak razbolimo...

Trenutno se usavršavam na edukaciji za trauma terapeuta i na programu sam stručnog obrazovanja iz Integralne dubinske psihoterapije i psihološkog savetovanja.

Edukacije iz raznih oblasti koje su me privlačile su mi proširile vidike i navele da danas delim znanja i kao praktičar iz energetske psihologije/meridijanske terapije, priprema biljnih čajeva za isceljenje, Deep Peat procesinga, Access Bars, Su Jok, Naikan terapije i budističke psihologije.

Početkom samostalne prakse psihološkog savetovanja i edukacija, svoj spektar preventivnih psiholoških tema dopunila sam radionicama za žene. Zato što sam lično iskusila koliko je ženama potrebna podrška, neko da ih prati na putu ličnog rasta i razvoja.

U slobodno vreme, pored čitanja, volim da vršljam po antikvarnicama i pronalazim sjajne komade. Tako je nastao brend Marmoris koji se bavi dizajnom unikatnog nakita i pričama antikviteta.

Kroz pisanje, psihoterapiju i putovanja ja živim svoj poziv.

Svaka duša nosi svoju priču. Treba samo malo ljubavi da bismo je oslobodili i razumeli.

Jedini put na koji nam valja poći, put je ka samom sebi. 

roman ,,Put u središte duše"
https://i0.wp.com/majawu.eu/wp-content/uploads/2022/06/vfp_logo3.gif?w=250

- Član VFP -

Član Nemačkog Udruženja nezavisnih psihoterapeuta, alternativnih praktičara za psihoterapiju i psiholoških konsultanata e.V., kao i internacionalne asocijacije za meridijansku terapiju.


PISANJE

rodiš se u sebi i reči pretačeš na vodenici života... krala sam dedine olovke, šarala po tapetama i knjigama iz kućne biblioteke, sve dok prvi put nisam ugledala svoja slova i junake u novinama.

KNJIGE

vremenske kapije, darovi i spoznaje... umočena u mastilo duše ostavljam tragove. Verujem, živim i pišem divne, divlje, nekad i nerešene priče.

PUTOVANJA

kad zasvrbe čežnje, spakujem dušu u kofer i bosonoga krenem da po atarima sveta okupljam ljude i upoznajem ih uz šoljicu čaja...

BICIKL

Rođena sam kada je vojvođanski bicikl na petom sunčevom zraku okrenuo sedmi znak, zato pišem od kad za sebe znam.

SVE(T)

dubine... filozofiranje, slučajno prosut čaj koji oslika puteve...

MORE & ŠUMA

verući se po krošnjama, uvek stignem u plave dubine sopstva koje sakupljam po obalama sveta...

Kao pisac otkrila sam da je pero karta za putovanja i kreiranje svetova, a kao terapeut da su najdivnija isceljenja kad vrhom pera otključaš svoje priče.

Maja Wu
https://i0.wp.com/majawu.eu/wp-content/uploads/2020/12/DSC_0349-scaled.jpg?w=2000
(Visited 1,244 times, 1 visits today)