O meni

Rođena sam u Srbiji 1981. godine i odrasla u predivnom Somboru. Celo svoje detinjstvo provela sam u čitanju knjiga i pisanju.

Uvek me pitaju kako je to napisati knjigu, ali ja i dalje nemam pravi odgovor. Pisanje ili jesi ili nisi.

Moja strast su sloboda, filozofija, mogućnost da putujem svetom i upoznajem ljude koji slede sebe, istinu i intuiciju. Nemojte se iznenaditi ako me ugledate negde kraj mora, čupavu i bosonogu kako likove novog romana kreiram baš po vama. Napisala sam dva romana, nekoliko zbirki priča i priručnik za svesno pisanje za one koji biraju sebe. Oduvek me je privlačila ljudska psiha, ali je trebalo da prođe decenija od studiranja ekonomije turizma kako bih krenula po nova znanja i samu sebe.

Od 2014. u Majncu živim i stvaram.

U Darmstadt-u sam završila studije za psihološko savetovanje. Kao preduzetnica i psihološki savetnik radim u multimodalnom pristupu. Član sam Nemačkog udruženja za psihoterapeute i psihološke savetnike. Moja specijalnost je prevencija mentalnog zdravlja.

U godinama koje su usledile, stekla sam mnogo iskustva o tome šta znači savetovati kompanije na način da zaposleni i menadžeri budu mentalno zdravi, efikasni i zadovoljni.

Trenutno se stručno usavršavam na Akademiji u Berlinu i na Akademiji za integralnu psihodinamsku psihoterapiju iz Moskve (AIPP).

Posedujem znanja i sertifikate iz sledećih oblasti: energetska psihologija, Deep Peat processing, Access Bars, SuJok, Naikan, Katatimna hidroterapija za psihosomatske poremećaje, Metode rada sa agresijom kod odraslih i dece, Rad sa pejzažom u muzejskoj umetničkoj terapiji, art terapija za ublažavanje stresa i krize.

Sa početkom rada studija za psihološko savetovanje i edukacije, svoj spektar preventivnih psiholoških tema dopunila sam radionicama za žene. Zato što sam lično iskusila koliko je ženama potrebna podrška, neko da ih prati na putu ličnog rasta i razvoja, a krajem 2022. godine osnovala sam studio i zajednicu za mentalno zdravlje čiji je cilj da okupi mlade stručnjake iz celog sveta koji žele da razvijaju nove veštine, razmenjuju iskustva i znanja gradeći sigurno i lepše mesto.

in Poise označava veštinu da se nosimo sa teškoćama i svakodnevnicom i da ostanemo u ravnoteži, da naučimo da budemo spremni, samouvereni, smireni, samopouzdani i graciozno koračamo kroz svoj život.

U slobodno vreme, pored čitanja, volim da vršljam po antikvarnicama i pronalazim sjajne komade. Tako je nastao brend Marmoris koji se bavi dizajnom unikatnog nakita i pričama antikviteta.

Kroz pisanje, psihologiju i putovanja ja živim svoj poziv.

Svaka duša nosi svoju priču. Treba samo malo ljubavi da bismo je oslobodili i razumeli.

Jedini put na koji nam valja poći, put je ka samom sebi. 

roman ,,Put u središte duše"
https://i0.wp.com/majawu.eu/wp-content/uploads/2022/06/vfp_logo3.gif?w=250

- Član VFP -

Član Nemačkog Udruženja nezavisnih psihoterapeuta, praktičara psihoterapije i psiholoških konsultanata e.V.


PISANJE

rodiš se u sebi i reči pretačeš na vodenici života... krala sam dedine olovke, šarala po tapetama i knjigama iz kućne biblioteke, sve dok prvi put nisam ugledala svoja slova i junake u novinama.

KNJIGE

vremenske kapije, darovi i spoznaje... umočena u mastilo duše ostavljam tragove. Verujem, živim i pišem divne, divlje, nekad i nerešene priče.

PUTOVANJA

kad zasvrbe čežnje, spakujem dušu u kofer i bosonoga krenem da po atarima sveta okupljam ljude i upoznajem ih uz šoljicu čaja...

BICIKL

Rođena sam kada je vojvođanski bicikl na petom sunčevom zraku okrenuo sedmi znak, zato pišem od kad za sebe znam.

SVE(T)

dubine... filozofiranje, slučajno prosut čaj koji oslika puteve...

MORE & ŠUMA

verući se po krošnjama, uvek stignem u plave dubine sopstva koje sakupljam po obalama sveta...

Otkrila sam da je pero karta za putovanja i kreiranje svetova, a da su najdivnija isceljenja kad vrhom pera otključaš svoje priče.

Maja Wu
https://i0.wp.com/majawu.eu/wp-content/uploads/2020/12/DSC_0349-scaled.jpg?w=2000
(Visited 1,446 times, 1 visits today)