Psihološko savetovanje

Jedini put na koji nam valja poći, put je ka samome sebi.
Na početku imamo mnogo pitanja...
Mentalno zdravlje vodi u zdrav i srećan život. Privatno i profesionalno.

Integrativne psihodinamske seanse


Najvažniji odnos koji imate je sa samim sobom. U privatnom, sigurnom okruženju imate priliku da obratite pažnju na sebe, s  obzirom da svet oko nas često ume da nas ometa. Neverovatno je svedočiti šta isplivava na površinu kada samo mirno sedimo. Seanse su mesto istraživanja, pitanja i osnaživanja. Kada otkrijemo koju priču sebi pričamo i zašto nas povređuje, krećemo sa raspakivanjem emocija i učenjem kako da zajedno uredimo naraciju ove priče i stignemo do više ljubavi prema sebi, poštovanja, empatije, povezanosti, kreativnosti, jasnoće. 

poverenje

Psihoterapija je ulaganje u sebe i često je se odričemo zbog straha od procesa, međutim osećaj je fenomenalan kada počnete da uviđate i osećate rezultate. Priznaću vam, na kraju se ispostavi da je strah od naših osećanja često strašniji od samih osećanja.

Kada nas nešto boli, to znači da nam je bilo važno, ali da verbalno možda ne možemo da dosegnemo do srži. Kroz rad na sebi dajemo prostora za poštovanje onoga što je važno dok polako osnažujemo i obnavljamo sebe. To je proces integracije svih delova Sebstva - deo u agoniji sa delom koji još uvek smatra da su stvari smešne, ili deo koji nikada ne želi da pusti, sa delom koji toliko očajnički želi da nastavi dalje.

"Ako više nismo u mogućnosti da promenimo situaciju, izazvani smo da promenimo sebe."

Viktor Frankl
//majawu.eu/wp-content/uploads/2023/01/unutrasnje-slike-maja-wu.png

Neke od tema koje obrađujem sa klijentima su jačanje samopouzdanja i ljubavi prema sebi, profesionalna (pre)orijentacija, suočavanje sa stresom, promena uloga od žene do majke, emocionalni stres, unutrašnje dete - priče koje vas prate i koje želite da razumete, zarobljeni u vrtlogu svojih misli, problemi sa spavanjem, kriza u odnosima i komunikaciji, otkrivanje kompetencija, opšte nezadovoljstvo i mnoge druge. Pažljivo pratimo odakle potiču vaša osećanja i misli, ko biste voleli da budete i na kraju svega gradite novu sliku o samima sebi. Naš rad obično prate domaći zadaci između seansi. Crtaćete, razmišljati, igrati uloge, smejati se, plakati. I iznad svega, spoznaćete osećaj da sebi možete dati više sigurnosti, poverenja i ljubavi.

Savetovanje i terapija su namenjeni ljudima svih uzrasta koji žele da rade na sebi i ojačaju svoje resurse kako bi sačuvali, osnažili ili obnovili svoje mentalno zdravlje. Sve što treba da uradite je da zakažete termin.


 

//majawu.eu/wp-content/uploads/2023/01/срцем-оловке.png

kako da razumemo sebe

kroz kreativne metode koje klijenti posebno vole jer dolazi do aktivacije procesa u mozgu i angažovanja (govor, snovi na javi, pisanje, crtanje itd.).

Na ovaj način se direktno povezujemo sa promenama u mozgu kroz izvršavanje specifičnog algoritma korak po korak. U procesu dolazi do transformacije na nivou neuronskih veza, koje će se estetski, pisano i/ili likovno prikazati na belom listu papira. Najveća vrednost multimodalnog pristupa za mene lično je sposobnost samoopredeljenja:

 • Vi sami stvarate svoju neuronsku strukturu.
 • Prekidate stare veze koje vas ograničavaju u životu i postupcima.
 • Svesno formirate nove koje vam daju potrebnu snagu i vode vas ka cilju.

Na seansama učite da se mudro nosite sa neprijatnim događajima i emocionalno nabijenim situacijama, kao i da kontrolišete svoje misli i reakcije.

rezultati

Za vaš mozak, metoda snova na javi je kombinacija "teretane i hrama meditacije". Ovo su neki od pozitivnih efekata koje možete iskusiti:

 • stičete moć nad procesima u vašem mozgu
 • učite da radite ono što mislite da je ispravno, a ne ono što vaš mozak želi
 • na seansama aktiviramo saradnju desne i leve hemisfere mozga, što vam omogućava da brzo postignete stanje resursa
 • ovakav pristup vam omogućava da se svesno bavite svojim životom
 • kroz seanse naučićete da svesno menjate neuronske veze u svojoj glavi i privlačite prave događaje u svom životu. "Danas si, ono što si mislio juče".
 • rad perom/olovkom u velikoj meri podržava proces otpuštanja
 • pomaže da sagledate prošlost iz drugačije perspektive i da otkrijete nove kroz kreiranje unutrašnjeg mira
 • oslobađate se starih obrazaca ponašanja i kreirate nove, uspešne navike

U doba preopterećenosti informacijama nikome od nas nije lako. Ovaj vid rada vam daje instrumente za razumno korišćenje vaših ličnih resursa i olakšava vam u svakodnevnom životu. Vi formirate jasan predmet u svojoj svesti, a akcije koje sprovodite vode vas ka celovitosti.

Na seansama možete uskladiti sve oblasti svog života. Pomoći će vam da razumete svoje misli, emocije i ponašanje; da pronađete prave ciljeve i rastvorite blokirane mehanizme. Negativne emocije, sumnja u sebe, sećanja iz prošlosti i negativna iskustva kroz neuromodelovanje ličnosti i rad sa unutrašnjim slikama mogu za nekoliko seansi da se preokrenu i reše.

Informacije o terminima i zakazivanju


Cena 50 €  / Trajanje 50 minuta

Pre prijave pravimo dogovor u kome određujemo koliko često ćemo se viđati (jednom nedeljno ili svake druge nedelje). Obično prvo zakazujemo 4 seanse, nakon kojih možete sami odlučiti da li želite da nastavite da radimo zajedno. Naši susreti su online, putem video poziva. Termini se zakazuju prema UTC+01:00 vremenskoj zoni (Berlin, Beograd)!

KALENDAR DOSTUPNIH TERMINA

Ako imate dodatnih pitanja ili vam je potrebna pomoć oko zakazivanja, pišite mi.


seanse

Vaši utisci i komentari

(Visited 3,162 times, 2 visits today)