Kako se to živi i sebe oživi

Ciljevi nas često orobe, skrenu sa puta na kom raste ljubav i dok jurišamo, zapisujemo i mantramo kreirajući akcije, zaboravljajući ko smo – i naši partneri zaboravljaju ko smo.

Svaka nova godina započinje sa nekim rezolucijama, mnogo želja i rituala, a malo čija zaista bude održiva i mapa po kojoj smo mislili da ćemo koračati pretvori  se u još jedan fijasko iliti promašaj koji dodajemo listi neostvarenosti, pretvaramo u potisnutu agresiju i izgovore za sve buduće što bi moglo, ali slabo verujemo.

Meni se toliko toga desilo u 2022. godini da sam u decembar stigla spremna da podvučem crtu i da živim neke nove i drugačije priče. Laganije, komotnije, opuštenije i društveno možda neprihvatljive (jer me mrzi da se foliram). Iskreno, uživam u divnim ljudima koje poznajem ceo život, a bole me neke promene koje primećujem da isti nosi i da te moje ljude “krnji” zdravstveno, mentalno, fizički i duhovno. Takođe svakog dana rastem uz moju grupu sa psihoterapije, divne klijente i nove ideje, a roman koji sam toliko dugo gurala u stranu je napokon na stolu. Gledamo se i uskačemo jedno drugom u reč. Biće to vraški dobra priča od koje ćete se teško odvojiti.

Nekim ljudima nikad nisam znala ni šta bih rekla, mada sam jasno videla neverovatno veliku želju da oni meni kažu sve svoje. Ne znam ko nas je i kada naučio da se moramo družiti na silu? Ko nam je rekao da bilo šta moramo? Da li se na silu osmehujemo, prepričavamo svoje živote i zove ljude zbog njih jer smo tako naučeni ili to činimo zbog sebe? Ko se to rodio sa listom ljudi koje je potrebno da “sakupi” dobrim namerama i lažnim osmesima? I put do pakla je popločan istim…samo se prisećam.

Prestala sam. Onog trenutka kada je jetra počela da me peče i kada sam shvatila da mi neće pomoći ni jedna metoda iz svih pravaca koje učim, ali da jedno sigurno hoće. Baciti sve u vatru!

Priznaću vam nešto. Svi se toliko trude da budu nešto što nisu da sam ja gledajući ih počela da dobijam trudove. Porodih zmaja kod jednog sjajnog prof. Valerija na sigma psihoterapiji, učeći kako se hoda kao guska i diše kao zmaj. Da tog dana nisam otišla na predavanje ne bih znala koliko sam (ih) sve sabila u centar svog bića trudeći se da zajedno rodimo mečku, ideje, biznise, isceljenja, drugarstva, pomodarstva, lucidnost i ko zna šta još… Silno je peklo, a onda je počelo da miluje!

Možda sada ne razumete mnogo, ali ništa se i ne mora razumeti.

Dovoljno je živeti i sebe oživeti.

Kako, možda je bolje pitanje?

Pokazivaću vam, jer planove sam odlučila da ne pišem, ne kreiram i da živim svaki svoj dan u skladu sa svojom dušom.

Prvi susret vam zakazujem u novoj godini.


Pozivam vas na online radionicu

KAKO ŽIVETI PO MERI SVOJE DUŠE 

Datum 09.01.2023. od 19 – 21h

Učešće za prijave do 1.januara su 45€ / nakon toga 55 €


Za vas je:

 • ako do sada niste umeli da kažete ne
 • ako su svi drugi bili važniji od vas samih
 • ako se družite sa ljudima koji vam ne prijaju i deluju vam neiskreno
 • ako tolerišete ljubavne odnose samo da ne biste ostali sami
 • ako želite da radite posao iz snova, ali vas je strah
 • ako ne želite decu, a porodica vrši pritisak na vas
 • ako ne možete da imate decu, a svi vaši (porodica i prijatelji) postavljaju uvek isto pitanje
 • ako vas je strah da opsujete i kažete nekome/nečemu ODJEBI
 • ako vas vaš terapeut ne razume
 • ako biste želeli da rezolucije za novu godinu pretvorite u mapu po meri svoje duše
 • ako vam je dosta istih obrazaca
 • ako su vaše traume spremne da ih rešimo i razumemo
 • ako vas žulja koji kilogram viška
 • ako imate dijagnozu i potrebno vam je više podrške, razumevanja
 • ako biste da probudite ljubav prema sebi
 • ako… dodajte šta god želite

Radionica je otvorena za sve one koji prepoznaju da im je tu mesto i da žele da zajedno zabodemo čiodu na mapi nove godine. Sve je moguće! Moj način rada podrazumeva didaktičku igru, mnogo uranjanja u sopstvo i primene metoda iz katatimno imaginativne psihoterapije, terapijskog pisanja, crtanja i maštanja…

Ko bez mašte misli živeti, lutaće bez najvažnije veštine.


3
(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Comment