Sigurnost je najveća laž

Ne postoji nemoguće.

Koja je vaša priča? Da li ste verodostojni onom što pričate? Koliko sebično pod kontrolom držite verovanja je vaša istina jedina? Šta ćutite? Ko su ljudi kojima verujete? Ko stoji uz vas dok se ruše kule od karata?

Koliko god sigurnost držali za opciju, ništa nije sigurno. Niko nam na rođenju nije potpisao tapiju večite sreće. Sve se menja. Mi se menjamo. Sigurnost je najveća laž koju smo izmislili.

Ko pakuje vaše iluzije?

Možemo da padnemo, postanemo depresivni i da verujemo da ne postoji izlaz. Mogu da nas zatvore u izolaciju i da ne primetimo da je pandemija pored sveg haosa dala priliku da se pogledamo. Izbliza. Iskreno. Sami.

I najtamnija noć dočeka svanuće.

Problemi su izazovi. Setimo se da su tek proizvod naših misli i reakcija. Daleko od realnog, daleko od onog što možemo da vidimo. Neko će da se utopi u sebi. Neko u alkoholu. Različiti su putevi povratka. Neko se nikad ne vrati.

Koliko nas potraži pomoć?

Koliko je onih koji vas vole? Koliko njih brine da li ste dobro, zdravi, odmorni i da li imate sve što vam je potrebno? Koliko se njih raduje kad vas sretne? Koliko njih bi se obradovalo da vas čuju preko telefona? Koliko smo njih zanemarili baveći se mislima koje vuku tamne strune duše?

Kakvi god problemi da nas muče, u kakvim god mislima osvanuli jutros, koliko god usamljeni, tužni ili izgubljeni bili, negde neko brine za nas.

Ne gubimo ljude koje volimo. Ne budimo sebični ne misleći o ljudima koji nas vole. Brinimo o onima koji nam jasno stavljaju do znanja da im je pomoć potrebna i dajmo sve od sebe da osete da su dovoljni i voljeni. Da su podržani i da nisu sami. Nekad će nam se činiti da je sve izgubilo smisao, da je teško i da ne znamo kako dalje. Teško je. Nekad ni sama ne znam kako dalje, ali jedno sigurno sam, dalje uvek postoji i ne smemo odustati.

Istina je da svako od nas ima nekoga ko je deo njega, deo duše i ko mu prvi padne na um kad je dobro i kad je loše. To su obično oni koje smo ljubavlju oslobodili u sebi.

Ljubav je snaga.

Snaga je snaga. Držite je se.

I dok god neko crpi snage, šalje svu ljubav i zahvalnost u našem pravcu, veruje u nas i zna da svaki korak vodi na svetlu, nikad u tamu, setimo se i mi da nismo sami.

Brinimo o sebi, jer na taj način brinemo o onima koji nas vole.

1 Love
(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave a Comment