Napravite više prostora za magiju

Za mene je proleće pravo vreme da se nešto pokrene. Rođena sam u maju, a kad ugledam prve ljubičice, osetim neverovatnu energiju i spremna sam za kreiranje. Izlazimo iz velikog mraka, hladne zime i uspavanosti.

Zato ja s proleća krenem sa čišćenjem prostora, energije i misli. Ma svega. Umesto velikih planova i promena, fokusiram se na one planove koji su već u meni zaživeli, a da bih ih realizovala, ja prvo očistim sve ono što im stoji na putu.

Kako vi to možete učiniti?

Pustite ideje i snove koji više ničemu ne služe i pustite sve što više nije vaša istina. U redu je da se menjate, pa samim tim je u redu i da promenite stavove, odluke, ljude u svom životu. To je znak da rastete. Očistite i svoj radni sto. Pobacajte nagomilane papire. Napravite prostor. Stvorite ga.

Kada želimo nešto novo u svom životu, možemo početi sa stvaranjem prostora. Prazan prostor daje priliku da nas pronađu naše nove istine.

Moji klijenti često to rade obrnuto. Drže se onoga što su dobili, ne žele da puste dok sto posto ne budu sigurni da dolazi nešto novo. Drže se stvari, posla i ljudi, a nikako im ništa ne stiže. Ja obično već znam o čemu se radi, ali ih pustim da i sami shvate. Kad dođe momenat da mi priznaju da grčevito drže sve svoje, u stvari je pravo vreme za promenu.

Tad ja izvlačim metlu!

To je momenat kada svesno ulazimo u proces učenja da je prazan prostor naš prijatelj.

Prostor nije stvarno prazan i možemo reći da je napunjen potencijalom. U njemu se rađa kreativnost, čuva seme ideja i sadi nova biljka života. A kada u prostoru nema stare energije, ništa ga ne guši, ni našu biljku i nove ideje neće ništa gušiti.

Zato da biste napravili svoj prostor, ja imam par pitanja za vas:

Šta je potrebno da uradim kako bi se otvorilo nešto novo u mom životu?

Čemu pridajem previše energije, a ne donosi rezultate?

Šta sve mogu da pustim, bacim i odbijem?

Odgovori su u nama. Čak i kada mislimo da ih ne znamo, mi se samo držimo izgovora jer se plašimo novih početaka.

♦ Savet za kraj (i novi početak):

Pustite sve!

Neka ide.

Odolite iskušenjima da čim ste nešto bacili prostor brzo ispunite nečim drugim. Neka neko vreme bude prazno. Osetite lakoću praznine. Da biste posejali nove ideje, seme biljke života, otkrijte lakoću postojanja, svetlo, duboko i smireno disanje. A kada osetite da je pravi trenutak, posadite sve što ste želeli. 

Pripremite se na vreme.

 

5
(Visited 61 times, 1 visits today)

Leave a Comment