Ja nisam ona koja će vam gladiti krila

U protekloj godini sam rasla zajedno sa svojim klijentima.

Naučila sam da svi dolaze da ih neko čuje, razume i da svakome treba potvrda da vrede. Naravno da svi vredimo, ali su okolnosti, sredina i način našeg rasta uticali da sebe posmatramo kroz određenu prizmu. To je jednako kaleidoskopu koji su meni kupovali na seoskim vašarima. Mala, plastična tubica kroz koju kad zaviriš ukaže ti se svet u slikama koje plešu i prelivaju se na razne načine. Neki su realni, neki nisu. I dolazimo do najvažnijeg, ŠTA JE REALNO?

Ko je kreirao pravilnik realnosti?

Ko je napisao da je nešto ispravno, a drugo nije?

Da li je moguće da kreiramo svoja pravila i makar pogrešna, slepo ih sledimo verujući da su najbolja?

SVE (NI)JE MOGUĆE.

Zavisi od nas samih.

Kad sam napisala roman Put u središte duše, on nije dobio naziv slučajno. Dobio je naslov jer se moj život usmerio na isto putovanje, koje nije prestalo ni danas. Koliko vidim, za put u središte duše uhvatili smo se svi. Lepo bi bilo kad bi putovanje zaista bilo naše, lično i kad bi se osvestili da prvi i najvažniji korak počinje od nas. To što sam u romanu napisala celu moju priču uz dodatke imaginarnog, ne znači da su svi shvatili poruku. A poruka…pa ona je uvek drugačija za svakoga. 🙂

Moj put, roman, učenja, klijenti i spoznaje doveli su me do važne odluke. Da još više dopuštam da sve bude kako jeste i da ljudima dajem znakove koji će ih navesti na lično putovanje. Moje je moje. Terapeutske metode su sjajne, ali ne rade za svakoga jednako. Zato su životne veštine one koje sigurno uz kombinaciju gore pomenutih rade za sve nas.

PUT U SREDIŠTE DUŠE, je svesna odluka koja počinje u nama. Ne na nečijem sajtu, u nečijim mislima, niti u svemu onome što konzumiramo, a ne živimo. Kada bismo živeli sve ono što sanjamo, želimo i što živi u nama kao zaseban svet, da li bismo bili drugačiji? Slobodniji? Da li bismo radili drugi posao? Voleli drugog partnera? Kršili pravila ili izmišljali pravila?

Kako možemo znati?

Hajde za početak da utvrdimo, šta je to u nama?

Ko je rekao da je putovanje lako i mirisno?

Ponekad najveća go*na isplivaju kad im se najmanje nadaš i misliš da si ih duboookooo i sigurno zakopao. Real life je i magical life. Magija je da naučiš da se od istih očistiš. Lakoća je cilj. U svakom smislu.

***

Putujte!

Ja nisam ona koja će vam gladiti krila ako je potrebno da vam ih protresem i gurnem vas korak bliže vama samima. Posle ćemo se grliti, smejati i diviti novonastalom. Obećavam.

Ukoliko vam je potrebno “razmrdavanje” i da zavirite u sebe pre nego što se zaista usudite na avanturu puta u središte duše, posetite neku od mojih radionica.

Ukoliko samo želite da podelite svoje mišljenje, ostavite komentar ispod. Radujem se da vas oslušnem.

 
(Visited 69 times, 1 visits today)

Leave a Comment