Na bazaru ljubavi

Na stambolskom bazaru ukrali mi pogled dok sam se cenjkala za sestrinu pašminu. Dugo sam se otimala, dok nisam shvatila da baš u mom pogledu zmajevi bljuju vatru nežnosti,  poraza i pobeda. Svakome po nahođenju i mapi duše.

U međuvremenu se otključaše neki novi uvidi, do mene dođoše mnogi sjajni ljudi, a ja se ne stigoh ni okrenuti sve već razgrabiše. Pristavih čaj i pomirih se sa novonastalim okolnostima. Nema više mesta za individualne čajanke. Ove godine na bazaru razgrabiše i sve ključeve pa krenuše u pohod ka sebi dok im na olovkama piše #otkljucajsvojupricu

Nego, pišem ti jer želim da se ne brineš mnogo. Ponekad su samostalna putovanja unapred predodređena, a nekako verujem da su i najhrabrijima dodeljena. Dok ti misliš o tome, ja ću ti reći da sam kupila novi čajnik na tom istom mestu, a kod šoljica se uvek zabrojim i jednu više natočim, pa ti ako ti se ne žuri, navrati, radujemo ti se. U februaru se otvaraju putevi ljubavi, kažu biće nekih novih znakova na putu i grliće se i oni koji se nikad nisu grlili.

 

 

3
(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment