Provetravanje koje život znači

Podeliću sa vama jednu priču iz nove knjige

***

Zamisli da je tvoj prijatelj Život i da ste se sreli sasvim slučajno (a znamo da slučajnosti ne postoje), oduševljenje je bilo snažno i spona između vas posebna. Sve je odjednom delovalo blisko.

Život je želeo da razmeni sve sa tobom, a ti si ipak bio na distanci, u osmatranju i pitao se “Koji mu je đavo kad me tako svojata odjednom?! Da li je to reaktivna formacija ili nešto drugo?”

Osetio si da je za tebe u tom trenutku previše i poželeo si granicu. Da doziraš i da odmereno koračaš. Međutim Život je navaljivao i navaljivao, ulazio ti u svako crevce i želeo da zna sve o tebi, slao ti poruke, zvao te u goste i bio iscrpljujuće uporan.

Na kraju pristaneš. Kažeš Životu: “Ok, doći ću. Hajde, idemo korak dalje.” Dogovorite susret, isplanirate sve, ali u poslednjem trenutku Životu nešto iskrsne i zamoli te da odložite za drugi put.

Ti naravno sa razumevanjem prihvatiš.

Ne prođe dugo, evo Života ponovo. “Stvarno nema smisla, hajde da se vidimo. Hajdeeeee, hajdeeeeeeee, hajdeeeeeeeeee…. ja toliko silno želim da se vidimo…” i ponovo ista priča. Planirate, dogovarate se, sve utanačite, ali nedugo potom, Životu opet nešto iskrsne.

Alhemičar kaže ako se desi jednom, ne mora se desiti nikad više, ako se desi dva puta, desiće se sigurno i treći put.

Evo i trećeg puta…

“Ovog puta se stvarno vidimo. Tog i tog dana te čekam!”, kaže Život.

Ti već umoran od dogovaranja i odlaganja, rešiš da se ovog puta stvarno tako i desi. Ispomeraš svoje obaveze, namestiš da si dostupan, obaviš sve po redu, bombonjere, cveće, piće, knjige, čestitke, milion želja i planova, radosti, spakuješ kofer, kupiš kartu i to je to. Spreman si!

Život se i ovog puta javlja, eto da sačekaš samo malo, nije mu zgodno sada. Iskrslo mu je nešto preče.

“Razumećeš nadam se, ovo mi je baš važno! Ali se uskoro sigurno vidimo.”

Klimneš glavom kao da te vidi, razvučeš osmeh broj šest i zatvoriš vrata čekanja.

“Naravno da razumem. Ništa ne brini. Vidimo se sigurno uskoro!”

***

Koliko ste čekali?

Koga ste sve čekali?

Koliko ste puta odložili sebe, svoje potrebe, obaveze, svoj Život, jer je nečiji Život imao nešto preče, važnije i hitnije?

Koliko ste puta prećutali?

Koliko ste sebe sabili u kutije koje vam ne pristaju i koje nikad niste ni želeli?

***

Život se ne čeka! Život se živi sada! A ako ste i dalje na čekanju sebi ili nekom drugom, možda je vreme da provetrite dom u kom obitavate i zatvorite neka vrata.

***

Ponekad nam je potrebno da se iscelimo i od čekanja. Kada sam kreirala Sound healing online kurs vetrila sam prostorije uma, srca, duše i svog doma. Napravila sam takvu promaju da je izletelo i ono što nisam znala da se zavuklo tamo gde mu nije mesto. Oduševila sam se koliko novi rituali i navike mogu da nam obogate i olakšaju život, da nas povedu na put ka nama samima i da nas iscele.

Možda će i vama neke nove vibracije podesiti frekvencije na SADA I OVDE, a odvezati vas od čekanja, moranja i ko zna koga još.

Probajte.

SADA I OVDE

1 Love
(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment