MEDITACIJA ZA KREATIVNO BUĐENJE

Svaki put kada me pitate kako se opuštam i šta je toliko posebno u samoći koju rado biram, ja bih se ispočetka trudila da objasnim, a onda sam 2016. godine osmislila prvi retreat vikend seminar ne bih li ljudima pokazala ono što se rečima ne može objasniti.

Tišina je za mene sveta.

U njoj je sadržano toliko lepote, odgovora, mira, mogućnosti, neizgovorenosti i spremnosti da se izgovori (otpusti). U tišini se rađaju romani, stihovi, ljubav, ali i mi sami. U tišini se krije kreativost. I ako vam neko kaže da u buci stvara, da se zarobi u gužvu metropole i dobije inspiraciju da sedne i iskomponuje nešto, ja bih se ozbiljno zapitala da li je zaista tako.

Sve moje knjige nastale su u tišini, izolaciji, osami, spoznajama duše i ogledanjima. Ja verujem u ogledanja, verujem u sve ono u čega se u gradu u kom sam odrasla nikad nije verovalo. Možda sam zato i otišla. Da pronađem sve što mi je nedostajalo, da se ogledam i da ozdravim. Sigurno je i da ću se jednog dana vratiti i biti ona čudna koja organizuje meditacijski brunch subotom.

U tišini se rađaju različite metode i tehnike, a od kad radim sa klijentima uopšte ne volim klasične pristupe. Razbijam predrasude i kreiram metode koje možete zvati kako je kome drago. Verujem da mi u svemu tome najviše pomaže meditacija i životne veštine.

Zašto je meditacija dobra i u kom smislu ona “radi”? O tome ću govoriti na nekoj od narednih radionica, a uvrstila sam je u redovno predavanje kursa Ključevi gospođice Psihologije.

Kako da sami otkrijete svoj put?

Pokušajte sa jednom svesnom odlukom. Nikad sa više njih. Manje je više. Odlučite šta je to što želite menjati i odredite vremenski rok za ostvarenje svoje namere / cilja / nove navike. Za sve je potrebno vreme, a ukoliko nemate vremena da svakog dana 15 minuta meditirate i provedete sami sa sobom – preporučujem da povećate na sat vremena.

Dobrobiti vremena provedenog u tihovanju su višestruki, a navešću vam samo neke od njih:

  • izoštreniji fokus
  • smanjen poremećaj anksioznosti
  • jasnija slika o nama samima
  • opšte psihofizičko zdravlje
  • bolji san
  • bolja koncentracija pri učenju / kreiranju
  • bolji libido
  • lakše prihvatanje svega onako kako jeste

Ukoliko želite da probate meditaciju, odredite vreme i način na koji ćete je praktikovati. Poklanjam vam bonus video za meditaciju kako biste lakše stvorili novu naviku.

 
(Visited 24 times, 1 visits today)

Ostavite komentar

PREDSTAVLJAM VAM

NEWSLETTER

Prijavite se na newsletter listu i svakog meseca vas očekuje zanimljiv tekst sa mojim savetima na kraju i poziv da mi se pridružite na psihološkim čajankama uživo.