Meditacija za kreativno buđenje

Svaki put kada me pitate kako se opuštam i šta je toliko posebno u samoći koju rado biram, ja bih se ispočetka trudila da objasnim, a onda sam 2016. godine osmislila prvi retreat vikend seminar ne bih li ljudima pokazala ono što se rečima ne može objasniti.

Tišina je za mene sveta.

U njoj je sadržano toliko lepote, odgovora, mira, mogućnosti, neizgovorenosti i spremnosti da se izgovori (otpusti). U tišini se rađaju romani, stihovi, ljubav, ali i mi sami. U tišini se krije kreativost. I ako vam neko kaže da u buci stvara, da se zarobi u gužvu metropole i dobije inspiraciju da sedne i iskomponuje nešto, ja bih se ozbiljno zapitala da li je zaista tako.

Sve moje knjige nastale su u tišini, izolaciji, osami, spoznajama duše i ogledanjima. Ja verujem u ogledanja, verujem u sve ono u čega se u gradu u kom sam odrasla nikad nije verovalo. Možda sam zato i otišla. Da pronađem sve što mi je nedostajalo, da se ogledam i da ozdravim. Sigurno je i da ću se jednog dana vratiti i biti ona čudna koja organizuje meditacijski brunch subotom.

U tišini se rađaju različite metode i tehnike, a od kad radim sa klijentima uopšte ne volim klasične pristupe. Razbijam predrasude i kreiram metode koje možete zvati kako je kome drago. Verujem da mi u svemu tome najviše pomaže meditacija i životne veštine.

Zašto je meditacija dobra i u kom smislu ona “radi”? O tome ću govoriti na nekoj od narednih radionica, a uvrstila sam je u redovno predavanje programa:

Kako da sami otkrijete svoj put?

Pokušajte sa jednom svesnom odlukom. Nikad sa više njih. Manje je više. Odlučite šta je to što želite menjati i odredite vremenski rok za ostvarenje svoje namere / cilja / nove navike. Za sve je potrebno vreme, a ukoliko nemate vremena da svakog dana 15 minuta meditirate i provedete sami sa sobom – preporučujem da povećate na sat vremena.

Dobrobiti vremena provedenog u tihovanju su višestruki, a navešću vam samo neke od njih:

  • izoštreniji fokus
  • smanjen poremećaj anksioznosti
  • jasnija slika o nama samima
  • opšte psihofizičko zdravlje
  • bolji san
  • bolja koncentracija pri učenju / kreiranju
  • bolji libido
  • lakše prihvatanje svega onako kako jeste

Ukoliko želite da probate meditaciju, odredite vreme i način na koji ćete je praktikovati. Poklanjam vam bonus video za meditaciju kako biste lakše stvorili novu naviku.

 
(Visited 44 times, 1 visits today)

Ostavite komentar

NAJČITANIJI ROMAN!!!
vaši utisci