PREUZIMANJE TUĐE ENERGIJE KROZ ODNOSE

Iznenadiću te. Ono što nameravam da napišem može da izazove u tebi buđenje svesti, otrežnjenje, bes ili inat. Reakciju će svakako izazvati, a ako te pogodi u centar, seti se da je moja odgovornost za ono što napišem, a tvoja za to kako si shvatila. Ne poznajem te, to je prvo što želim da zapamtiš. Ne znam ni tvoje ime, ni tvoju priču.

Žena sam.

Žena sam koja čim te ugleda oseća tvoju suštinu, a čim progovoriš prepoznajem vrline i blokade. Osećam i razumem emocionalne i duhovne puteve, veze između stresa i bolesti, težine i lakoće. Nisam laka za razumeti onima koji su u otporu i često razbijam predrasude i ljušture. Da, nekad ti se neće svideti ono što izvučem iz tebe, ali to je moj dar (i tvoj) da izvučem ono što treba da izađe napolje.

U životu svake žene pojavljuje se inicijacija u vidu muškarca koji nije njen. Kada kažem nje, ne mislim na posedovanje, jer se biće ne može posedovati. Duša zna i oseća pre nego se desi. Bez obzira da li žena zna. Inicijacija je poziv, put koji se otvara da spoznaš jačinu svoje duše, da naučiš o sebi kroz odnose. Često nećeš znati o čemu se radi, ali ćeš osećati, onim najdubljim delovima sebe, da nešto nije u redu.

I nije.

Svaki muškarac koji je pored tebe i sa drugom ženom u odnosu, je tvoj pogrešan put. Nije tvoj muškarac. Ne, to nije tvoja greška. On svesno bira odnose, a odnosi podrazumevaju:

  • oženjen
  • neoženjen ali u vezi
  • živi sa nekom ženom
  • živi i ima decu sa nekom ženom
  • ima seksualne odnose sa jednom ili više žena
  • živi paralelne živote
  • sa tobom je, ali misli na drugu osobu
  • nije raščistio sa svojom prošlošću

Spisak može da se niže u nedogled, ali je suština da shvatiš da muškarac koji spada u neku od gore navedenih skupina (ili blizu njih) NIJE TVOJ MUŠKARAC. Ne na papiru. Papir ne znači ništa. Ne lancem vezan. Ne sa overenim vlasničkim listom. Nego muškarac koji je dobar za tebe, tvoju dušu, koji je čista energija.

Ljubav nije emocija već stanje. Misao o nekome može da proizvede određene emocije, ali ono što je takođe moguće, da pored emocije dođemo u stanje opsesije, problema, zavisnosti, začaranosti, da probudimo svoju karmu, da zaboravimo na svoj put i glas duše, da polomimo delove sebe koji su neizmerno važni za zdrav život.

Znam da ti se dopada. Znam da ga voliš. Znam da ti priča bajke i da veruješ da je žena sa kojom živi ludača koju treba strpati u ludnicu. Znam da si ti posebna i da niko nije kao ti. I znam, ne može bez tebe, voli te, fališ mu, sve bi on za tebe. Znam i da je seks dobar i da svaki put kada ste zajedno sve dobija na intenzitetu. Sve znam, a otkriću ti nešto što bi trebalo da znaš i ti.

Ona nije luda. Ona je verovatno jedna fina i nesrećna žena koja ne stiže da digne glavu od njega, dece i posla. I ti jesi fina, dobra, posebna, ne upoređuj se, jer nije vredno porediti se sa bilo kojom ženom. A ako baš moraš, pitaću te nešto. Da li bi želela da si na njenom mestu? Da li bi želela da sutra ti budeš ludača koja sedi kod kuće dok on svako veče provodi sa nekom koja veruje u njegove priče? Da, tako sam i mislila.

I veruj mi, on može bez tebe. To što bi on učinio za tebe je malo valjanja po krevetu, večerica i držanje za ruke u gradovima u kojima vas sigurno neće sresti niko poznat. Da li bi zaista učinio sve? Pitaj ga da ostavi prošlost iza sebe pa ćeš da dobiješ nove laži, nove verzije u koje možeš da veruješ ili jednostavno istinu koju možeš da prihvatiš i kažeš mu da od*ebe i ostane gde jeste.

Zašto sa njim sve dobija na intenzitetu i misliš da je posebno? Ne živiš sa njim. Ne pereš njegove gaće i ne peglaš mu košulje za posao. I nije se istresao na tebe tog jutra pre nego što je krenuo ko zna gde. Ne sklanjaš mu se kada nije dobro raspoložen i ne štitiš decu da ne čuju vaše svađe. Vidiš ga kada si sređena, namirisana, odmorna i uglavnom kada on želi. A to vreme koje ti baci kao mrvicu, ti gladna dočekuješ i veruješ da je posebno. O koliko je samo posebno! Sve bi dala da ne pokvariš tih sat dva, možda noć ili vikend. Bićeš mazna, nežna, seksi, nasmejana i pametna. Bićeš bolja od svake žene koju je tamo negde posejao za sobom. Te posejane čekaju. Vratiće im se. Znaš li da se seksualna energija koju razmenjujete meša sa energijom žene/a koje je ostavio pre nego što je došao kod tebe? Znaš li da na taj način ulaziš u njihovo energetsko polje i preuzimaš na sebe mnogo više nego što bi ikad želela kada bi otkrila koliko drame, traume, karme i tuge se u njihovom odnosu krije?

Ovaj tekst nije o njima. Iako bih ti mogla napisati zašto postoje takvi muškarci i otkriti ti da nisu ni malo posebni, već obične kukavice i uglavnom narcisi koji se hrane lažnom moći i divljenjem, tvojom naivnošću i neiskustvom. Oni žive za sebe. Njima nije sveto ništa osim onog što oni odluče da im je sveto. I sve što rade, rade samo zbog sebe. Nikad zbog tebe.

Danas pišem o tebi. Danas vreme posvećujem tebi. Ženi. Jer i ja sam žena i ona koja je odabrala da radi sa ženama. Ono što želim da znaš je da istina ponekad nije ona koju mi želimo da vidimo. Često ima oblik čokoladnih pralina, neodoljivih osmeha i ume da se sakrije iza neobuzdane strasti. Istina koja traži put da izađe napolje uvek izaziva nemire. A nemiri nisu ljubav, ako si to pomislila. Nemir je samo upozorenje da si na putu spoznaje, na putu inicijacije, da te tamo negde čeka nešto bolje, tvoje.

Do ljubavi se dolazi kroz nemir kada otkriješ mir. Nikad obrnuto.

Obrati pažnju na znakove koji ti se pojavljuju u životu. Budi intuitivna, ne slepa. Budi mudra, ne pohlepna. Budi svoja. A ako to trenutno nisi, ako si se izgubila, zapitaj sebe kakve ti se nezgode događaju i u kakva raspoloženja često upadaš.

Kada nismo na svom putu, putu na kom emocije i duh ne čine sklad, postaješ bolesna. Bolesna duhom i telom.

Sve što očajnički želiš, nije zdravo. Sve što gori pred tobom i u tebi, spaliće ti dušu ako nije plamen istine. Sve što je tuđe, ne smeš želeti i voleti, jer ćeš se razboleti. U energetskoj medicini, od starih Indijanaca do današnjih iscelitelja, postoji nešto što se zove put duše, put istine. Onog momenta kada skreneš sa tog puta, znaćeš. Svako od nas biva upozoren.

Nauči da hodaš na obe noge, čvrsto. Ne lomi svoje lepe noge željama koje truju tvoj duh. I ako mi sada kažeš da ne znaš kako, da ti to ne možeš, da je sve što za njega osećaš ljubav, ja ću ti reći: U redu.

Istraži sebe i napravi reviziju svog života, odnosa i svojih potreba.

Ko si ti i šta je tvoja lepota? Na čega miriše tvoja duša? Miriše li i kada si uplakana, zabrinuta i strepiš? Da li si 101% sigurna i srećna pored tog muškarca? Da li on pored tebe ima još neku ženu? Zašto je ne ostavi? (Ne, deca nisu razlog već izgovor. Deca su radost. On ostaje otac i ako se odluči da živi ljubav sa drugom ili petom ženom.) Koliko si laži progutala svesno? Imaš li neke tegobe? Spavaš li mirno? Živiš li svoj život ili živiš život od susreta do susreta? Da li si kreativna ili si opsednuta i samo razmišljaš o njemu? Da li lažeš samu sebe? Da li si hrabra da živiš svoju priču bez njega?

Ovo su samo neka od pitanja koja ti mogu pomoći da revidiraš svoj život i odnose. Ono što ti može pomoći je da sebi priznaš istinu ne štedeći se. Ti si posebna, divna i vrediš. Tvoj duh će ozdraviti onog trenutka kada odlučiš da slediš svoju istinu, da lažnima i onima koji nisu tvoji kažeš NE i odeš dalje ne osvrćući se. Znam, lako je reći. Veruj mi, lako je i uraditi kada osvestiš da si se razbolela i da je najvažnije da tvoja divna energija ponovo poteče nesputana i čista. I ne brini, ljubav dođe u pravom obliku, iskrena i postojana, bez drame i laži. Dođe onda kada smo mi iskreni i postojani, bez drame i laži.

A šta sa njim? Ništa.

Delim sa tobom jednu odličnu formulu koja može da ti pomogne da situaciju postaviš na drugačiji način i da dođeš do sebe i onoga što želiš. Zapamti, tuđe je tuđe. Loša karma. Loša energija. Bolest. Biraj da budeš zdrava, iskrena i čista. Biraj sebe!

Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari.

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Reply