MEDITACIJA ZA KREATIVNO BUĐENJE

Svaki put kada bi me pitali kako se ja opuštam i šta je to tako posebno u samoći koju rado biram, ja bih se ispočetka trudila da objasnim, a onda sam 2016. godine osmislila prvi retreat vikend seminar ne bih li ljudima pokazala ono što se rečima ne može objasniti.

Tišina je za mene sveta.

U njoj je sadržano toliko lepote, odgovora, mira, mogućnosti, neizgovorenosti i spremnosti da se izgovori. U tišini se rađaju romani, stihovi, ljubav i mi sami. U tišini se krije kreativost. I ako vam neko kaže da u buci stvara, da se zarobi u gužvu metropole i dobije inspiraciju da sedne i iskomponuje nešto, ja bih se ozbiljno zapitala da li je zaista tako.

Sve moje knjige nastale su u tišini, izolaciji, osami, spoznajama duše i ogledanjima. Ja verujem u ogledanja, verujem u sve ono u čega se u gradu u kom sam odrasla nikad nije verovalo. Možda sam zato i otišla. Da pronađem sve što mi je nedostajalo, da se ogledam i da ozdravim. Sigurno je i da ću se jednog dana vratiti i biti ona čudna koja organizuje meditation brunch subotom.

U tišini se rađaju različite metode i tehnike, a od kada intenzivno radim sa klijentima ja uopšte ne volim klasične pristupe. Razbijam predrasude i kreiram metode koje možete zvati kako je kome drago i verujem da mi u tome najviše pomaže meditacija. Najbolji alati, tehnike, terapeutski metode i moj izbor na kraju dana jesu sve divne tehnike istoka spojene sa zapadnim teorijama.

Zašto je meditacija dobra i u kom smislu ona “radi”? O tome ću govoriti uskoro u mojim podcast emisijama pa ako još uvek nisi, prijavi se na newsletter kako bi dobio obaveštenje o novom sadržaju.

Danas ću te zamoliti da odvojiš 15-tak minuta svog vremena i da pokušaš da osetiš moj video i poruku koju nosi. Želim ti da isključiš sve oko sebe i da uskočiš u prizor ispred sebe. Oseti, ogledaj se, usudi se, kreiraj.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Leave a Reply