SAVRŠENSTVO NIJE CILJ ŽIVOTA

Pre nekoliko godina bila sam u Firenci sa prijateljima i u jednom kafiću okupila se oko mene grupa nepoznatih ljudi.

Jedna žena nam je pričala svoju priču. Rekla je: “Zdravo, ja sam Ana. Putujem po svetu i odlučila sam da upoznam nove ljude, izgradim novi život i odbacim predrasude koje sam do sada imala. Gaziću sve pred sobom ako treba ali ću to i ostvariti.”

Pomalo smo svi ostali zaprepašćeni, a zatim sam se usudila da je pitam: ”To je baš cool. Šta želiš da odbaciš i zašto moraš da gaziš ljude da bi to ostvarila?”

Nastavila je da govori: „Gradim novi život i pokušavam da pravim promene iz dana u dan, a želja mi je da otvorim novi put u karijeri i privatnom životu. Želim novog partnera, želim sve novo. Oni koji mi smetaju gurnuću ih u stranu.”

Gledala sam je baš kao i svi ostali koji su sa nama delili sto u kafiću i znala sam da naše reči imaju snažan uticaj na našu energiju. Videla sam na njihovim licima da se osećaju jednako kao i ja. Nelagodno. Kada nešto odlučimo, oseti se odluka u svemu oko nas i u nama. Mi smo je osetili u njoj.

Moja energija stvara moju stvarnost. Ono na čega se fokusiram, Univerzum čuje i pomaže mi da se ostvari.

Bukvalno sam osećala vibraciju njenih reči. Mi smo ti koji unosimo značenje u naše reči i pojmove koje ponavaljamo. Ukoliko stalno govorimo sebi da ćemo nešto učiniti, da će se nešto otvoriti ili promeniti, počeće mnogo toga da rezonuje sa izgovorenim. Reči nose određene frekvencije. Anina frekvencija je bila toliko snažna u tom trenutku da je zahvatila sve nas u kafiću. Pomislila sam, “Firenca je mala za ovu ženu!”

S obzirom da sam već tada znala da je moj poziv posve drugo od onog što sam verovala da jeste, odlučila sam da kažem šta zaista mislim: “Da li ste videli kako se energija pomera u sobi kad je izgovorila reči: “želim i učiniću da se stvari događaju?”

Svi su klimali potvrdno.

A onda sam joj počela pažljivo objašnjavati da su reči koje je koristila oko ovog pitanja, glasno i u glavi, bile vrlo malene i opasne, a njene namere ogromne.

Naše reči utiču na sve oko nas

Onda sam odlučila da joj pokažem kako njene  reči i odluke umeju da isprepadaju ljude oko nje. Pitala sam naše prijatelje za stolom kako se osećaju dok slušaju o čemu ona govori i da li to u njima izaziva neki osećaj.

Počeli su da se izjašnjavaju jedan po jedan kako im baš i nije prijalo, ali da ne znaju zašto i da je u njima izazvalo neke čudne osećaje. Neko se osećao nervozno, neko neprijatno, anksiozno, uplašeno itd.

Ova jedna rečenica koju je Ana rekla ima sposobnost da pokrene energetski pomak između desetak ljudi, a sigurna sam da je to učinila i na nivou celog objekta u kom smo se nalazili. Svi u sobi osetili su isto. Svi su osećali da je slaba vibracija, koncept potiskivanja i stvaranja stvari slabilo našu moć i osećali smo se zastrašujuće nemoćnima.

Naše misli i reči mogu nas uzdići ili oslabiti

Reči koje koristimo u bilo kojoj situaciji imaju moć da uzdignu energiju ili oslabe našu vibraciju.

Naše reči i energija koja podržavaju te reči utiču na to kako se osećamo. Zato je važno da budemo svesni reči koje koristimo. Jer dok ponavljamo reči, stvaramo zalet oko energije koju one nose.

Zato sam pitala Anu (koja je bila toliko hrabra da pred svima nama iznese svoje planove, želje, vibraciju): “Kako se osećaš nakon što smo ti rekli kako se mi osećamo?” 

U momentu kao da se osvestila i osetila energiju koju smo svi mi osetili pa je priznala da se oseća pomalo neprijatno i iscrpljeno, oslabljeno.

Svedočite osećanjima koja vaše reči izazivaju. Ne izbegavajte ih. 

Preokrenite misli 

Skloni smo da mislimo kako nemamo mnogo kontrole nad našim mislima, osim ako smo baš jako fokusirani na njih. Međutim, to uopšte nije tačno.

Dnevno imamo oko 70 000 svesnih i nesvesnih misli, pa je lako osećati se kao da su izvan naše kontrole. Često ne umemo ni da ispratimo šta se to tačno u našim mislima rodi, a već smo prešli na nešto drugo.

Mi u stvari, imamo sposobnost da svesno odstupimo kada nam nešto ne odgovara ili kada nam se nešto ne dopada, prekidamo tok misli i zapitamo se: „Šta ja to sada mislim?”

To je navika koju možemo usvojiti. U mojoj knjizi – kursu Anima healing dnevnik, radionica nesputanog znanja, jedna od lekcija koje podučavam govori o tome kako da naučimo da svesno koristimo naš um u našu korist umesto da on koristi nas i baca nas sa grane na granu.

Kada primetite da koristite reči sa niskom vibracijom od kojih se ne osećate dobro, bilo da je to u razgovoru sa nekim ili u sopstvenom umu, zapitajte se “Šta ja to sada mislim?”. Udahnite, a potom preokrenite svoje reči ili misli. Možete čak i da se zaustavite u sred rečenice/razgovora i kažete nešto poput: „Znate šta, ove reči mi oduzimaju energiju.“ Zatim ih preusmerite ili promenite temu.

Kako preoblikovati svoje misli i reči

Vratimo se Ani.  Kada je rekla da „gura i gazi sve pred sobom“, osećala se anksiozno i mučno.

Tako sam odlučila da joj se obratim, da je pitam kako se oseća i kada sam potvrdila da je moja teorija istinita, dala sam joj par alata kako da svoje misli i reči preokrene. Nakon svega što izgovorimo i pomislimo, mi treba da se osećamo osnaženo, radosno i poletno.

Rekla sam joj: „Nađimo neke reči, misli i put koji će te održavati u duhu stvaranja, ali i držati te u pripravnosti da se lako prepustiš nečemu novom.“

Što se više okrećemo radosti, ljubavi i inspiraciji, to više čuda doživljavamo.

Zajedno smo joj svi rekli da će je novi način razmišljanja i nove reči opustiti, predati je dobroj energiji i otvoriti je za preduzimanje duhovno usklađenih akcija. Za nju je ta izjava značila da je na putu ka miru i predaji. To je ojačalo njenu veru u Univerzum i istovremeno je osnažilo da preduzima akcije sa mesta inspiracije (lakoće, kreativnosti).

Ona ni slučajno nije izjavila nakon toga:  „Samo ću sesti na jastuk za meditaciju i čekati da mi sve padne u krilo.“ 

Vežba prisutnosti

Ova praksa, izbor da promenite svoje misli i izaberete perspektivu više vibracije, predstavlja obavezu prisutnosti. Od vas se zahteva da počnete obraćati pažnju na svoje misli, reči i energiju i svesno ih menjate.

Svaki pomak ka ljubavi je čudo.

Vremenom će ovo da vam postane prirodno i refleks, ali upravo sada morate razviti naviku ka istom. Zato budite veoma ljubazni i saosećajni sa sobom dok vršite ovu promenu, i slavite svaku promenu koja vam se dešava usput, jer svaka promena je čudo.

Biti na duhovnom putu je zaista biti na putu da iz svog straha od prisutnosti razgovarate sa sobom svesni trenutka koji je nastao iz najdubljeg straha. To je tako jednostavan koncept, ali nije toliko jednostavno ostati mu posvećen. Većina ljudi ne uspeva i danas nakon što je mnogo godina prošlo od mog laičkog objašnjena Ani, nakon što sam edukovana na renomiranim akademijama iz oblasti energetske psihologije, slušam skoro svakodnevno klijente kako mi ljutito govore “To nije moguće!” 

Naravno da je moguće.

Stalno ćete upadati u strah, zato se nemojte nervirati i ljutiti zbog toga. Vaš cilj nije da nikada ne osetite strah. Vaš cilj je da se što pre iz straha vratite ljubavi.

SAVRŠENO NIJE CILJ

Čuda se počinju dešavati kada svojim snovima date toliko energije koliko i strahovima.

Naučeni smo da se okrećemo strahu, pa ćemo to stalno raditi. Automatski je. Ali što se više proaktivno i svesno naginjemo radosti, ljubavi i inspiraciji, to više čuda doživljavamo. Stvaramo zamah oko svoje radosti. Počinjemo privlačiti sve što nam je potrebno i jačamo našu veru u Univerzum.

Dok preokrenete svoje misli i ojačate veru, moći ćete da otpustite stisak sopstvene duše. To vam je kao da ste grčevito zgrabili šakama najlepše delove sebe i gušite ih.

Svoje postupke uskladite sa ljubavlju i inspiracijom i počećete da verujete da ste uvek usmereni na ono što vam je potrebno. Možda to nije ono što ste mislili da želite. I možda se neće desiti u vremenskom okviru u kom ste želeli, ali će se desiti ono što vam je namenjeno i kada mu je vreme. Zato ono što primite, i kad to primite, biće tačno.

Naše opredeljenje za svetlost će nas dovesti do veće radosti, spoznaje sebe i mogućnosti za koje nismo ni znali da postoje. I ne radi se toliko o tome koliko smo savršeni u svakom trenutku. Radi se o tome kako se naše namere mogu promeniti i koliko smo otvoreni za promene. Naša perceptivnost, otvorenost i želja za stvaranjem promena su sve što je potrebno da nastavimo dalje na putu neosveštenog straha i sećanja na ljubav.

Želim da čujem i vas! Ako se osećate pozvanim da delite, ostavite komentar i javite mi kako ćete promeniti misao i promeniti reči koje koristite da biste povećali svoju vibraciju. Deljenjem svojih misli u komentaru na mom blogu pomažete i drugima.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Leave a Reply