ŽENA KOJA NOSI POSEBAN SJAJ

U neka jutra izgubićeš volju za borbom, počecima, ustajanjem. Ležaćeš u krevetu i misliti se “Što sam uopšte bilo šta pokušavala? Što sam se toliko trudila?”.

Ponekad ma koliko naizgled sve delovalo sređeno, naše, usmereno ka cilju i na pravom putu, negde duboko u sebi ti ćeš se pitati da li je zaista tako. Nećeš imati jasnu sliku, u glavi će se rojiti pitanja, imaćeš 101 ideju koju bi mogla započeti a ni jedne se nećeš dirnuti dok ne upališ svetlo u sebi.

Žena koja jesi preslikaće se u tvoju realnost tek kada joj dozvoliš da se umiri, ugreje dušu na tvom izvoru, otpusti pitanja i počne unutar sebe gledati.

Kako?

Zamisli to kao jedno sjajno putovanje. Putovanje unutar sebe. Osami se, usudi se da odvojiš vreme za sebe i namesti se u udoban položaj. Ukoliko nisi u prilici zapamti, možeš to činiti i dok sediš za računarom na radnom mestu, putuješ vozom, busom ili čekaš kod lekara. Jednostavno zamisli da sediš na najlepšem mogućem mestu, da je oko tebe prelepa priroda, čuje se cvrkut ptica, možda i voda žubori negde u daljini, a ti si dobro. Smirena si, svoja, nalaziš se tamo gde sve počinje.

U Sebi.

Priznaću ti, boljeg mesta nema.

Sedeći tako dozvoli sebi da se zapitaš:

“Zašto me pogađa tuđe mišljenje?”

“Zašto ljudima dajem prostor koji ne zaslužuju?”

“Zašto pravi kompromise zbog kojih se ja loše osećam?”

“Zašto radim posao koji ne volim?”

“Šta je to što me čini srećnom, ispunjenom, boljom, mirnom?”

“Šta je to što činim sa radošću i lakoćom za sebe i druge?”

“Gde i u kojim situacijama se osećam hrabro, sigurno, spretno, brzo i inspirisano?”

Učiniće ti se da možda nema odgovora na sva tvoja pitanja, ali suština i nije u njima. Pitanja su ta koja je potebno postaviti, pustiti da polete u sve tvoje ćelije i dozvoliti im da sama pronađu prava mesta na kojima će se zadržati.

Odgovori će ti dolaziti sami. Što češće budeš praktikovala ovu vežbu i gledala duboko unutar sebe, otkrićeš da se znakovi pojavljuju tamo gde ih ne očekuješ, da se ljudi menjaju i neki novi u tvoj život dolaze. Spoznaćeš koliko snage se krije u tišini, samoći, a koliko spretnosti i hrabrosti u tvom srcu.

Prestaće biti važno šta misle drugi, a vreme će igrati za tebe. Najvažnija uloga uprkos svemu i svima pripadaće tebi.

Ne trebaš se bojati reći ko si, poverovati u sve svoje snove, smejati se glasno i od srca, grliti kad za tim imaš potrebu, niti se ustručavati reći ne onima koji ti stavljaju okove, guše te ili sputavaju tvoju kreativnost.

Žena koja sija jače od svetla čeka na tebe. Srešćeš je za vreme svojih osamljenih trenutaka, meditacija, između postavljanja pitanja i vizualizacije svojih uspeha, najhrabrijih koraka. Žena koja sija jače od svetla može sve.

Ona je Ti!

 

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Reply